dimarts, 23 de juny del 2015

ELS ALUMNES DE 5È A LA CANTATA DEL PLA D’ENTORN

Després de molts i molts assaigs, per fi els alumnes de 5è van poder lluir-se participant en una cantata, en l’acte de cloenda que el Pla Educatiu d’Entorn organitzava aquest any sota el títol “Les veus de Torredembarra, un món per descobrir”. L’acte es va celebrar el passat 5 de juny al Casal Municipal de Torredembarra juntament amb els altres centres educatius de la vila, l’escola municipal de música i la coral Xaloc.

La cantata porta per títol “Allò que no podia ser” i ens parla d’una duna de la platja que pren vida. L’obra es desenvolupa a Torredembarra i hi surten llocs, personatges i vocabulari propi de la població, d’ara i d’antic. La va escriure la Fina Anglès i la música la va composar el Xavier Sans. Així que va ser una cantata molt especial al tractar-se del nostre poble.

Cada escola hi participava cantant 4 peces del repertori de la cantata, dues d’elles de cant comú. Així, a la nostra escola cantàvem la cançó d’”El vell Canela”, la del “berenar d’anxovetes”, la cançó d’”esperar als Reis” i la de “la duna viva!”. Totes elles sota la direcció de la mestra de música del nostre centre. Cada escola era dirigida pel seu mestre. La coral Xaloc i la coral de l’escola de música municipal ens van acompanyar cantant totes les cançons. Totes ens van agradar molt i els alumnes les van interpretar molt bé! A més a més, vam tenir la sort que la base instrumental era interpretada en directe pels alumnes i mestres de l’escola de música municipal i pels alumnes de l’institut.

La majoria d’aquest alumnat, així com la de pares i mares que van venir a escoltar el concert, no havien anat mai a veure una cantata. Aquestes actuacions del Pla d’Entorn són les que fan possible acostar a tot tipus de públic activitats i vivències que en d’altres circumstàncies no en podrien gaudir. Que per molts anys es puguin dur a terme!

Va ser una gran experiència de la que, algun altre any, ens agradaria tornar a repetir!

Us deixem amb unes fotografies del concert.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada